En del av byalaget Kreativa Läppe

Läppe Byahus med tillhörande bostäder

En förstudie som ska inventera behov och önskemål, knyta nya kontakter och undersöka möjliga vägar framåt för att i förlängningen förverkliga idéerna om ett Byahus med tillhörande bostäder i Läppe.

Läs merPrenumerera på nyheter

Läppe Byahus med tillhörande bostäder. En fri tolkning av Mats Eriksson.

Ett projekt för ett byahus och bostäder i Läppe

Genom EU:s fond för landsbygdsutveckling och LEADER Södermanland har byalaget Kreativa Läppe fått möjlighet att driva ett projekt i samverkan med Vingåkers kommun. Projektet kommer att pågå från och med mars 2020 och sju månader framåt.

Byalaget Kreativa Läppe har under många år arbetat för att få ett byahus som kan fungera som en mötesplats och servicepunkt i Läppe, men ännu har detta inte resulterat i ett faktiskt hus. Behovet är dock stort: det finns ett aktivt föreningsliv i Läppe men ingenstans där de kan samlas.

Det här projektet är en förstudie som ska inventera behov och önskemål, knyta nya kontakter och undersöka möjliga vägar framåt för att i förlängningen förverkliga idéerna.

Projektet ska klargöra vad som behöver göras för att ett byahus med tillhörande service ska kunna bli tillgängligt för alla i Läppe med omnejd.

Projektet ska också undersöka möjligheterna för att kunna bygga nya bostäder i Läppe för i första hand seniorer. Det skulle få igång en flyttkedja vilket är bra för Läppes men också hela Vingåkersbygdens utveckling.

Aktuellt

Lägesrapport juni 2021

Lägesrapport juni 2021

Även om det kanske inte märks så mycket så råder en febril aktivitet i projektet Byhus med tillhörande bostäder. Det har varit en intensiv vår och arbetet går framåt. Här kommer en kort rapport.

läs mer
Projektrapport förstudie

Projektrapport förstudie

Nu är förstudieprojektet avslutat och projektet är inne i en ny fas. Vår projektledare RoseMarie Hellén har sammanfattat arbetet i en liten rapport. Tack alla som varit med så här långt! Vi fortsätter med full fart framåt!

läs mer
Tankar om förenings och bolagsformer

Tankar om förenings och bolagsformer

En del av projektets arbete är också att titta på kommande driftsformer och hur vi ska förvalta ett kommande byahus med tillhörande bostäder. Göran, Börje och Anders har sammanfattat lite kring de tankar som finns idag

läs mer

Kontakta projektet

6 + 3 =

Samarbetspartners