God Jul och Gott nytt år!

Ett annorlunda år, ja att 2020 kommer att skriva historia kan vi alla hålla med om. Alla planer på evenemang som gör det kul att bo i Läppe gick om intet allteftersom coronan tog över vår vardag. Men arbetat har vi gjort för Läppes utveckling med många möten men få fysiska sådana. Innan årsskiftet får vi en hjärtstartare hit till Läppe (mer information kommer) och under våren kommer många att få nya anslagstavlor. Vi har fått medel att köpa in material till dessa av kommunen.
 
Vi är närmare ett föreningshus nu än vi någonsin varit och vi förstår också bättre hur viktigt det är att ha en mötesplats i bygden. Coronan har gjort att vi påminns om vår sårbarhet, inte bara med sjukdomar utan också elförsörjning och andra livsnödvändiga ting. När vattnet försvann för någon vecka sedan var det många som blev upprörda men Sörmlands vatten var snabba och reparerade vattenläckan innan dagen var slut samt såg till att vattentankar kom på plats i Läppe.
 
Flera promenadstigar finns nu i Läppe och promenader är det många som ägnar sig åt, med eller utan hund. I Brukskvarn finns tre nya stigar genom skogen.
 
När jag satt och reflekterade nu på morgonen, över året och över livet och varför jag kom att stanna i Läppe så är det för den Läppeanda som finns här. Människor bryr sig om varandra och låter var och ens egenheter bli en mustig krydda i vardagen. Folk sträcker gärna fram en hjälpande hand till den som behöver. Så till alla er som likt mig har Läppe i sitt hjärta, önskar jag en God Jul och Ett Gott Nytt År!
 
Karina Veinhede